ƏDVİYYAT VƏ YABANI TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİNİN ENSİKLOPEDİYASI
Müəllif | MAYİS QASIMOV GÜLƏR QƏDİROVA |
---|---|
Nəşr olunduğu il | 2004 |
Elm sahəsi | Təbiət elmləri |
Nəşriyyat | Elm |
Nəşr yeri | Bakı |
MAYİS QASIMOV GÜLƏR QƏDİROVA. ƏDVİYYAT VƏ YABANI TƏRƏVƏZ BİTKİLƏRİNİN ENSİKLOPEDİYASI. Bakı, Elm, 2004.
Kitabda tropik vo subtropik ölkələrin, eləcə də Azərbaycan florasının tərkibində yayılan 500 növo qədər ədviyyat və yabanı tərəvəz bitkilərindən hazırlanan qida məhsullarının iqtisadi əhəmiyyətindən, onların insan sağlamlığında oynadıqları rollardan geniş bəhs edilir. Əsərdə ədviyyat və yabanı tərəvəz bitkilərindən hazırlanan müxtəlif növ xörəklərin, şirə və sərinləşdiricilərin tərkibindəki vitaminlərin, zülalların, yağların, karbohidratların, makro- və ınikro elementlərin maddələr mübadiləsinin normal gedişində oynadıqları rolların əhəmiyyətindən də geniş söhbət aparılır.