E-KİTABLAR


Qida kimyası.

Müəllif Abbasov V.M., Əmirli F.Ə., Ağamalıyev Z.Z., Abbasova Z.V., Quliyeva N.R.
Nəşr olunduğu il 2023
Elm sahəsi Seçin
Nəşriyyat Elm
Nəşr yeri Bakı

Abbasov V.M., Əmirli F.Ə., Ağamalıyev Z.Z., Abbasova Z.V., Quliyeva N.R. . Qida kimyası.. Bakı, Elm, 2023.

Dərslik universitetlərdə Qida mühəndisliyi ixtisası üzrə “Qida mühəndisliyində qidalanma və sağlamlıq”, “Qida məhsullarının kimyası”, “Qida məhsullarının biokimyası”, “Qida sənayesində texnologi əməliyyatlar” fənlərindən təhsil alan tələbələrin və magistrlərin bu fənlərin yaxşı mənimsənilməsinə və dərindən öyrənilməsinə, həm nəzəri, həm də təcrübi biliklərin qazanmasına kömək edəcək.Dərslik həmçinin qida sənayesinin istənilən sahəsində süd və süd məh-sulları, balıq və balıq məhsulları, ət və ət məhsulları, şərabçılıq, çörək və unlu qənnadı məmulatları istehsal edən müəssisələrdə, elmi tədqiqat laboratoriyalarında, iaşə müəssələrində mühəndis-texnoloq, qida təhlükəsizliyi üzrə mene-cer, laboratoriya mütəxəssisi və s. kimi vəzifələrdə çalışan işçilər tərəfindən dəistifadə oluna bilər.