Dünya xalqlarının qida mədəniyyəti, adət və ənənələri (fənni üzrə dərs vəsaiti)
Müəllif | XATİRƏ HƏSƏNOVA |
---|---|
Nəşr olunduğu il | 2021 |
Elm sahəsi | 15 |
Nəşriyyat | AzMİU |
Nəşr yeri | Bakı |
XATİRƏ HƏSƏNOVA. Dünya xalqlarının qida mədəniyyəti, adət və ənənələri (fənni üzrə dərs vəsaiti). Bakı, AzMİU, 2021.
Qidalanma yalnız sosial yönümlü bir hadisədir və hər bir xalqın qidalanması onun tarixi, iqlimi, yaşayış yeri ilə ayrılmaz surətdə bağlıdır. Dünya xalqlarının qida ənənələri yalnız qlobal mədəniyyətin bir hissəsi kimi deyil, həm də turizm resursları kimi qəbul ediməlidir.